Blogs

Breng de herfst in het interieur

De dagen worden steeds korter en de herfst heeft zijn intrede gemaakt. We brengen binnen meer tijd door en dat is een mooi moment om aandacht te besteden aan het interieur. Bij Hofstede Raanhuis houden we als geen ander van mooie maatwerk interieurs dus we helpen graag met tips om uw herfst interieur te creëren.

Warme kleuren

Vaak zijn er in het interieur één of twee accentkleuren die eruit springen. Verander deze accentkleur in een mooie herfstkleur voor het najaarsgevoel. Herfstkleuren, zoals okergeel, rood, oranje en roestbruin, staan bekend om de warmte die ze uitstralen en geven een ruimte een comfortabele en intieme sfeer. Het fijne aan de herfstkleuren is dat het kleurpalet zeer gevarieerd is. Zo is er altijd wel een tint te vinden die goed past bij uw huidige inrichting. Laat deze tint terugkomen in meubels, accessoires of op de wand. 

Uit het bos

De herfst leent zich perfect om uw interieur een boost te geven met al het moois wat de natuur te bieden heeft. Maak een boswandeling en haal de herfst in huis met het verzamelen van kastanjes, dennenappels en walnoten en presenteer deze op een mooie schaal. Ook hiermee creëert u eenvoudig een gezellige sfeer in huis. 

Herfstgeuren

Geur speelt een belangrijke rol in het creëren van een bepaalde sfeer. De geuren van appel, hout, dennen en kaneel roepen een associatie met warmte en de herfst op. Verspreid deze geuren door het plaatsen van geurstokjes of met een diffuser en geniet van heerlijke herfstgeuren. Haal zo de natuur in huis!

Accessoires

Als laatste kunnen we de warme plaids en fluwelen of grof gebreide sierkussens voor op de bank tijdens de herfst niet vergeten. Hiermee creëert u een gezellige en warme uitstraling. Een mooi karpet op de vloer zorgt niet alleen voor warme voeten, maar ook voor een zachte touch in het interieur. En natuurlijk mogen kaarsen niet ontbreken tijdens de herfst. Kaarsen zijn de beste sfeermakers als het buiten donker en koud is. Plaats een aantal kaarsen bij elkaar op een plateau en creëer een sfeervol interieur tijdens de lange avonden.

Advies op maat

Bij Hofstede Raanhuis staan we voor u klaar als het gaat om uw interieur. We geven u graag interieuradvies en maken maatwerk meubels voor ieder interieur. Uw wensen staan bij ons centraal waardoor uw gedroomde interieur werkelijkheid zal worden. Maak een afspraak voor advies of bezoek een van onze tachtig dealers

Fotografie: De Bongerd, Studio La Plume en Violier at Home

nieuwsbrief

Inspiratie in uw mailbox

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe collecties, blogs en andere updates? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.