Blogs

Maak kennis met onze houtsoorten

Maak kennis met de houtsoorten voor Hofstede Raanhuis

Houten meubels zijn altijd populair geweest en dat zijn ze nu nog steeds. Houten meubels zijn namelijk tijdloos en passend in ieder interieur. Voor het produceren van houten meubelen kunnen diverse houtsoorten worden gebruikt. Bij Hofstede Raanhuis kiezen we ervoor om alleen te werken met eikenhout. Waarom wij werken met eikenhout? Wij vertellen u graag meer over dit prachtige natuurproduct.

Uitstraling van eikenhout

Eikenhout is een van de meest bekende houtsoorten. Dit type hout wordt al duizenden jaren gebruikt voor het maken van meubels, is duurzaam en slijtvast. Daarnaast is het hout bijzonder sterk. Eikenhout heeft een elegante, warme en stijlvolle uitstraling. Het is daarom een type hout dat in veel verschillende interieurs tot zijn recht komt.

Bij Hofstede Raanhuis kunt u kiezen uit diverse kleuren eikenhout, zodat het houten meubel altijd past bij uw wensen en de rest van uw interieur.

Beschikbaarheid van eikenhout

Eikenbomen kunnen makkelijk 15 meter hoog worden, waardoor de houtopbrengst van eikenhout hoog is ten opzichte van andere houtsoorten.

U heeft keuze uit tien kleuren. Het kleuren van het hout is een nauwkeurig en intensief proces waarvoor alleen het beste hout wordt geselecteerd. Naast de kleur kunt u ook de afwerking van het hout zelf bepalen.

Duurzaamheid

We zien steeds meer de noodzaak om beter voor de aarde te zorgen. Bij het kiezen van nieuwe meubels speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol. Eikenhout is zeer sterk en heeft daarom een zeer lange levensduur. Een eikenhouten meubel blijft lang mooi en vertoont minder snel tekenen van slijtage.

Ook in vergelijking met andere houtsoorten. Dat is een van de redenen waarom eikenhout door de eeuwen heen zo populair is geworden.

nieuwsbrief

Inspiratie in uw mailbox

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe collecties, blogs en andere updates? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.