Blogs

Waar moet u op letten bij het kopen van meubels?

Het kiezen van de juiste meubels is altijd een uitdaging. Waar vindt u de juiste meubels? Hoe wordt uw interieur een mooi geheel? En waar moet u nu op letten? We leggen in een aantal stappen uit waar u op kunt letten bij het kopen van een nieuw interieur dat perfect past bij uw woonwensen én uw woning.

Stijl en kleuren

Bedenk van tevoren hoe u wilt dat uw interieur eruit komt te zien. Welke stijlen en kleuren vindt u mooi? Kiest u voor tijdloze meubels in natuurlijke tinten die rust uitstralen? Of kiest u liever voor een uniek en uitgesproken interieur? Als u al items in de ruimte heeft staan waar de nieuwe meubels bij moeten passen, is het uiteraard slim hier rekening mee te houden bij het uitkiezen van uw nieuwe meubels.

Indeling van de ruimte

De afmetingen en indeling van de ruimte bepalen het juiste formaat van de meubels. Zo biedt een ruime eetkamer genoeg plek voor een royale eettafel, terwijl een compacte, ronde tafel goed tot zijn recht komt in een kleiner interieur. Let bij de aanschaf van nieuwe meubels niet alleen op de afmetingen van het interieur en de meubels, maar kijk ook naar de juiste verhouding tussen de zit- en eetruimte.

Aantal zitplaatsen

Heeft u een groot gezin of vaak vrienden en familie op bezoek? Dan is het fijn om een ruim aantal zitplaatsen te hebben aan tafel of in de woonkamer. Het aantal zitplaatsen bepaalt u door goed naar de ruimte en de samenstelling van uw gezin of gezelschap te kijken. Wilt u alleen een bank in de woonkamer, of combineert u deze graag met één of meerdere fauteuils? 

Comfortwensen

Een ander belangrijk onderdeel waar u goed op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe meubels is het comfort. U wilt dat het meubelstuk er goed uitziet, maar het moet ook voldoen aan comfort wensen. Gaat uw voorkeur uit naar een bank waar u helemaal in wegzakt en heerlijk op kunt ontspannen? Of wilt u liever een bank met actief zitcomfort en een steviger zitvlak? De diepte van uw bank heeft hier ook invloed op. Hoe dieper een bank, hoe meer u een loungebank creëert. En vergeet ook het gebruikscomfort niet. Zo hebben eetkamerstoelen vaak de optie om wieltjes toe te voegen voor extra gemak. 

Jarenlang plezier

Kies voor meubels van hoogwaardige kwaliteit. Zo heeft u jarenlang plezier van uw meubels en maakt u een duurzame keuze. Want hoe beter de kwaliteit van het materiaal, hoe beter het meubelstuk bestand is tegen slijtage. Bekijk de kwaliteit van de materialen zoals het houten frame van een kast, maar vergeet ook de binnenkant van uw zitmeubels niet. Zo kunt u een optimale levensduur van uw meubelstuk garanderen.

Kom de meubels ervaren

Onze laatste en misschien wel belangrijkste tip: kom de meubels zelf ervaren. Zo kunt u het materiaal voelen, het comfort ervaren en krijgt u het beste beeld van het volledige aanbod. Bij de dealers van Hofstede Raanhuis staat er altijd iemand voor u klaar die u graag persoonlijk adviseert. Samen gaan we op zoek naar de meubels die het beste bij u en uw woonwensen passen voor uw droominterieur. 

Fotografie: De Bongerd, The Art of Living

Inspiratie in uw mailbox

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe collecties, blogs en andere updates? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik blijf graag op de hoogte