Inspiratie

Binnenkijken in Oosterbeek

Binnenkijken Oosterbeek - Header

Italiaans temperament en oer-Hollands meesterschap

Op het allermooiste plekje van Oosterbeek staat een herenhuis uit 1880. Een huis met historie, want vroeger woonde hier een adellijke familie. Nu is het een prachtig woonhuis dat recentelijk is verbouwd. Een bekende Oosterbeekse architect heeft het bouwkundige gedeelte van de verbouwing op zich genomen en samen met de eigenaresse van de woning mocht Hofstede Raanhuis de indeling en invulling verzorgen met onze maatwerk meubels.

Overtreffen van verwachtingen

Als je de woonkamer binnenloopt worden verwachtingen overtroffen. De ruimte is licht dankzij de mooie raampartijen en het plafond is bijna vier meter hoog. ‘’Deze ruimte wilden we optimaal benutten en voor zich laten spreken. Meubels moesten echt een aanvulling zijn want de ruimte is van zichzelf al prachtig’’, aldus de interieurarchitect.

Bijzondere vormen en materialen

Bank Xavier komt perfect tot zijn recht in het interieur dankzij de vormen en de bijzondere stof. ‘’Het vinden van de juiste stof was best een zoektocht, maar we zijn zeer tevreden met het resultaat. De stof past perfect bij het behang op de muur en bij het karpet op de vloer’’, aldus de adviseur van Hofstede Raanhuis. Naast de stof maakt ook het geïntegreerde banktafeltje de bank uniek en biedt ruimte voor decoratieve items. Ook biedt het meteen opbergruimte, want de achterkant van het tafeltje is open. Afgestemd naar de wensen van de klant.

Sfeervol en flexibel zitgedeelte

In veel interieurs worden bij een bank twee of drie fauteuils geplaatst om een sfeervol zitgedeelte te creëren. In deze ruimte is gekozen voor een lager element in de breedte, in de vorm van een loveseat. Zo blijft de ruimte open en zijn er genoeg zitplaatsen waarop je kunt zitten, liggen en relaxen. De meubels moesten flexibel inzetbaar zijn en dankzij de modulaire elementen van de Xavier is dat meer dan gelukt. Voor rust in het interieur zijn de afmetingen van de kussens gelijk gehouden. En een bijkomend voordeel is dat de kussens onderling gewisseld kunnen worden voor duurzaam gebruik.

De perfecte combinatie: de Edge line + C-line

Een andere blikvanger in de ruimte is de Egde eettafel dankzij de vorm. Verrassend en net even anders dan anders. De Egde lijn biedt vele maatwerkmogelijkheden qua vormen, breedte, lengte en ook de kleur van het hout en de bewerking zijn naar smaak te kiezen. Aan het kookeiland in de keuken staan C-line barkrukken bekleed met prachtig vol-analine leder voor een rijke uitstraling. De bijpassende poefjes en salontafels maken het geheel speels en helemaal af.

Waarmaken van droominterieurs met maatwerk

Bij dit interieur speelde maatwerk een zeer grote rol. De meubels moesten een aanvulling zijn, een waardevolle toevoeging, verrassend en onderscheidend. Door maatwerk te leveren worden de meubels aangepast op de ruimte in plaats van andersom. Waar een ander stopt, zet Hofstede Raanhuis een stap verder. Met passie voor vakmanschap en het waarmaken van droominterieurs.

nieuwsbrief

Inspiratie in uw mailbox

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe collecties, blogs en andere updates? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.