Zoeken
service

Service

Klantenservice

Heeft u vragen over onze meubels, het onderhoud van uw meubel of over onze service? Wij zijn u graag van dienst. U vindt hier antwoord op de veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

Veelgestelde vragen

Wat is de levensduur van Hofstede Raanhuis meubelen?

In praktijk zien we dat Hofstede Raanhuis zitmeubelen veelal meer dan 10 jaar gebruikt worden. Onze tafels en kasten gaan nog vele malen langer mee.

Dankzij meer dan 100 jaar aan kennis en praktijkervaring weten we welke constructies en materialen zorgen voor een meubel waar u jarenlang plezier van heeft. Opvallend is hierbij de hoge kwaliteit van de kussens voor het zitvlak en schuim voor de armen. Deuken en kuilen ontstaan bij onze meubelen vele malen minder snel. Tevens bestaan onze houten rompen voor de banken vrijwel geheel uit beukenhout.

Bij normaal gebruik heeft u drie jaar garantie op het meubel. De praktijk laat zien dat de meubelen vele jaren langer meegaan.

Wat is de gemiddelde levertijd van de meubels?

10 tot 12 weken is onze gebruikelijke levertijd om een ambachtelijk gemaakt meubel te produceren. Mochten de levertijden van het door u gekozen meubel hiervan afwijken, dan stellen we u hier uiteraard van op de hoogte.

Kunt u bij ons langskomen in ons Design Center?

Zeker, u bent als winkelier, architect en/of interieurstylist te allen tijde welkom. Wilt u er zeker van zijn dat een adviseur tijd heeft om goed met u mee te kijken dan is het verstandig om van tevoren een afspraak in te plannen. Wellicht kunt u ook alvast uw wensen, foto’s en een plattegrond toesturen zodat we alvast met u kunnen meedenken. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij een van onze verkooppunten bij u in de buurt.

Waar kan ik een Hofstede Raanhuis meubel bekijken?

U kunt terecht bij meer dan 100 verkooppunten verspreid door het land. Neem contact met ons op en wij kijken graag wat voor u het dichtstbijzijnde verkooppunt is.

Wat zijn de openingstijden van het Design Center?

De reguliere openingstijden zijn ma. t/m vr. 09:00 – 17:00 uur en op za. 09:00 uur – 16:00 uur. Buiten deze tijden zijn we geopend op afspraak.

Hoe is de aftersales?

Dankzij de hoogwaardige materialen waarmee we werken en de begeleiding voorafgaand aan de aankoop komt aftersales bijna niet voor.

Met 100 jaar ervaring weten we als geen ander hoe we de mooiste en sterkste meubels maken. Mocht er toch iets zijn, meldt het ons dan gaan we er graag met elkaar over in gesprek.

Hoe kan ik dealer bij Hofstede Raanhuis worden?

Als u interesse heeft om dealer van ons te worden, kunt u een e-mail sturen naar verkoop@hofstede-raanhuis.nl met informatie over uw bedrijf en het KVK nummer. Eén van onze accountmanagers zal vervolgens contact met u opnemen.

Verleng de levensduur

Onderhoudstips meubelen

Leren meubelen
Stoffen zitmeubelen
Houten meubelen

Leren meubelen

Algemene onderhoudstips
 • Een luchtvochtigheid van 65% is ideaal voor leer, zodat het niet uitdroogt.
 • Verwijder stof, zand en overig vuil regelmatig met een stofzuiger.
 • Verwissel keerbare kussens regelmatig van plek en gebruikskant.
 • Klop kussens af en toe op zodat de vulling soepel blijft.
 • Zet uw leren meubelen nooit in direct zonlicht.
 • Voorkom dat huisdieren, spijkerstof (jeans) en scherpe voorwerpen (ritssluitingen, gespen, horlogebandjes) schade toebrengen aan het leer.
 • Leer is gevoelig voor droge lucht, schadelijke stoffen, transpiratie en huidvetten. Maak uw meubel voor een goede bescherming daarom regelmatig schoon.
 • Verwijder vlekken voorzichtig.
 • Sommige soorten leer verdragen geen schoonmaak- of onderhoudsmiddel.
 • Probeer schoonmaak- en onderhoudsmiddelen altijd eerst uit op een onopvallende plek.
Algemene eigenschappen

Leer is duurzaam, stijlvol en tijdloos en wordt daarom veel gebruikt voor meubels. Om hier zo lang mogelijk van te genieten is het goed om de eigenschappen van het leer te kennen en te weten hoe u het leer zo lang mogelijk in perfecte conditie houdt.

Leer heeft een authentiek karakter doordat het gemaakt is van dierenhuiden. Geen dier is hetzelfde, zo ook geen enkel leren meubel. Als u het leer goed bekijkt, ziet u mogelijk sporen van huidplooien, insectenbeten of andere littekens.

Het leer wordt zeer kundig geselecteerd en deze eigenschappen horen erbij. Juist dat is de charme van het leer.

Kleurvastheid

Voordat het leer klaar is voor uw meubel, ondergaat het een intensief proces. Het leer wordt gelooid, zacht en soepel gemaakt en hierna wordt de huid door en door geverfd. Iedere huid is in de basis anders. Als u ongeverfde huiden naast elkaar zou leggen, zou u in de kleur kleine verschillen zien. De huiden worden geverfd in een op maat gemaakt kleurbad, maar zelfs tussen huiden in hetzelfde kleurbad kunnen minimale verschillen voorkomen. De kleur van uw zitmeubel kan daarom iets afwijken van het showroommodel of de kleurstaal.

Na verloop van tijd zal het leer licht verkleuren door blootstelling aan zonlicht, daglicht en warmtebronnen. Ook kan het zijn dat het leer gaat craqueleren (bij gebrek aan onderhoud/bij langdurig gebruik). Dit is mede afhankelijk van het type leer. Houd er daarnaast rekening mee dat kleding geverfd is en (nieuwe) kleding kan afgeven op het leer.

Plooivorming

Als uw zitmeubel wordt bezorgd, oogt de bekleding vaak strak. Er ontstaat, vooral in de eerste weken van gebruik, een natuurlijke plooivorming. Dit houdt in dat de stoel of de bank zich naar uw lichaam vormt en het leer minder strak komt te staan. Het leer heeft ruimte nodig, zodat het schuim in de zitting zich kan vormen en u optimaal zitcomfort kan bieden. Leer heeft daarnaast altijd een natuurlijke rek die niet te voorkomen is, omdat het leer een natuurlijke huid is.

Brendola | Afgedekt leer

Brendola leer heeft een zijdematte uitstraling en een zachte grip. Kenmerkend voor het leer in de natuurlijk ogende grove leernerfprint. Brendola leer is onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken, omdat het leder is voorzien van een laklaag en beschermende finish. Het leder is hierdoor erg geschikt voor intensief woongebruik.

Verzorgingsadvies
Wij adviseren u 2 tot 3 keer per jaar het zitmeubel te onderhouden met een Leather Care Kit. Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om de leren delen die in contact komen met uw huid vaker te onderhouden. Wekelijks met een licht vochtige schone doek afnemen.

Sossano | Afgedekt leer

Sossano leer is een ledersoort met een rijke vintage uitstraling. Het leer is voorzien van een dekkende finish. De natuurlijke nerf is minder zichtbaar, maar is daardoor gemakkelijk in onderhoud en minder kwetsbaar. De leerstructuur wordt in het leer geprint. Kenmerkend voor Sossano leer is dat er met een tweetonig gespoten effect is gewerkt dat zorgt voor een vintage effect en extra uitstraling geeft aan uw meubel.

Verzorgingsadvies
Wij adviseren u 2 tot 3 keer per jaar het zitmeubel te onderhouden met een Leather Care Kit. Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om de leren delen die in contact komen met uw huid vaker te onderhouden. Wekelijks met een licht vochtige schone doek afnemen.

Breganze | Semi Aniline leer

Breganze is de meest duurzame leersoort waarbij veel natuurlijke kenmerken nog zichtbaar zijn en juist dat is de charme van dit type leer. Er is een beschermende laag over het leer aangebracht, maar de natuurlijke nerf van het leer is nog zichtbaar. Zo behoudt het leer zijn natuurlijke uitstraling en is het goed te onderhouden. Door deze twee werelden te combineren is dit leer een favoriet.

Verzorgingsadvies
Wij adviseren u 2 tot 3 keer per jaar het zitmeubel te onderhouden met een Leather Care Kit. Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om de leren delen die in contact komen met uw huid vaker te onderhouden. Wekelijks met een licht vochtige schone doek afnemen.

Rubano | Semi Aniline leer

Rubano is aniline leer met een volle en zachte grip. Kenmerkend voor dit type leer is de vintage look. Een prachtige kwaliteit met een stoer karakter en de eigenschap om steeds mooier te worden. Een rijke en doorleefde uitstraling waardoor kleine gebruikssporen door de structuur en de eigenschap van het leer als vanzelf opgelost worden. Rubano leer is een gepolijst en gewaxt anilineleer, dat gemaakt is van de huid van stieren.

Verzorgingsadvies
Wij adviseren u 2 tot 3 keer per jaar het zitmeubel te onderhouden met een Leather Care Kit Brushed. Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om de leren delen die in contact komen met uw huid vaker te onderhouden. Wekelijks met een licht vochtige schone doek afnemen.

Belfiore | Aniline leer

Een parel onder de huiden. Belfiore heeft een mooie zachte grip en is het leertype dat het meest dichtbij de oorspronkelijke huid staat. Met dit volnerfleder met aniline vatverving haalt u een echt natuurproduct in huis. Dit type leer is namelijk het minst gecorrigeerd en alle natuurlijke kenmerken zijn bewaard gebleven. Alleen de allerbeste huiden worden geselecteerd en voorzien van een hele lichte finish waardoor de huid blijft ademen. Het leer neemt hierdoor de omgevingstemperatuur aan, voelt aan als een tweede huid om het meubel en zorgt voor een zachte en comfortabele zit. 

Verzorgingsadvies
Wij adviseren u 2 tot 3 keer per jaar het zitmeubel te onderhouden met een Leather Care Kit Brushed. Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om de leren delen die in contact komen met uw huid vaker te onderhouden.

Creazzo | Aniline leder

Creazzo leer heeft een bijzondere onderscheidende uitstraling dankzij de prachtige zijdeachtige touch. Het is een unieke aniline leder dat voorzien is van een wax finish. Hierdoor voelt het zijdezacht, glad en zeer behaaglijk aan. Dankzij de selectieve behandeling van het leer worden de natuurlijke eigenschappen behouden en haal je met dit type leer een prachtig natuurproduct in huis met een warme en softe grip.

Verzorgingsadvies
Wij adviseren u 2 tot 3 keer per jaar het zitmeubel te onderhouden met een Leather Care Kit Wax & Oil. Als u medicijnen gebruikt, is het verstandig om de leren delen die in contact komen met uw huid vaker te onderhouden.

Stoffen zitmeubelen

Algemene onderhoudstips

Onze zitmeubelen worden gemaakt van de beste materialen. Deze materialen hebben specifieke eigenschappen die een jarenlang plezierig gebruik garanderen.

Een meubel heeft net als andere gebruiksgoederen onderhoud nodig. Ons advies is daarom om vanaf het begin regelmatig het volgende onderhoud te plegen:

 • Verwijder stof, zand en overig vuil regelmatig met een stofzuiger.
 • Verwissel keerbare kussens regelmatig van plek en gebruikskant.
 • Klop kussens af en toe op zodat de vulling soepel blijft..
 • Verwijder vlekken voorzichtig.
Kleurvastheid

Het is mogelijk dat u minimaal kleurverschil ziet tussen het showmodel of de stofstaal en het zitmeubel dat u bij thuis wordt bezorgd. Omdat het garen waarmee de stof wordt geweven wordt gekleurd in kleurbaden, kan de kleur nooit exact hetzelfde zijn. Na verloop van tijd kan de stof op uw meubel (iets) verkleuren door zonlicht en daglicht. 

 

Heeft u gekozen voor een stof in een lichte kleur? Houd er dan rekening mee dat de stof zichtbaar gevoeliger is voor vervuiling dan een stof in een donkere kleur. Houd er ook rekening mee dat (nieuwe) kleding geverfd is en kan afgeven op de stof.

Zitspiegel

Heeft u gekozen voor een poolweefsel met een karakteristieke en warme uitstraling, zoals velours? Dan kan het zijn dat er na gebruik zitspiegel of shading optreedt. Het lijkt alsof er een vlek in de bekleding zit, maar dit is alleen een optisch effect en heeft niets met slijtage of verkleuring te maken. Bij een poolweefsel staan de draadjes omhoog en deze kunnen geplet worden door gebruik. Dit is een eigenschap van de stof. Als u zich hieraan stoort, kunt u gedurende 30 minuten een vochtige doek op de zitspiegel leggen. Borstel daarna de stof voorzichtig tegen de vleug in. Laat de stof vervolgens 6 uur drogen.

U kunt de stof schoon en optisch goed houden door regelmatig voorzichtig te stofzuigen met een speciaal meubelmondstuk en op lage zuigkracht. Wrijf met de richting van de pool mee zodat de vezels weer in de oorspronkelijke richting gaan staan. U zult zien dat het optische kleurverschil voor een groot deel verdwijnt, al zal de stof nooit helemaal egaal worden.

Pillen

Het pillen van de stof is het vervilten of klitten van vezels. Hoe gevoelig de stof hiervoor is, hangt af van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de mate van gebruik. De ene stof is gevoeliger voor pillen dan de andere.

Stoffen met wol zijn bijvoorbeeld gevoelig, maar het pillen wordt in de loop van de tijd minder. Pillen heeft geen invloed op de duurzaamheid van de stof. U kunt het eventueel verhelpen met een pluizenkam of een textieltondeuse.

Plooivorming

De stof kan iets gaan plooien als gevolg van gebruik van uw bank of fauteuil. Dit is mede afhankelijk van het gekozen comfort, intensiteit van gebruik, gewicht van de gebruiker en de grootte van de kussens.

Als uw meubel wordt bezorgd, oogt de bekleding vaak relatief strak. Er ontstaat, vooral in de eerste weken van gebruik, een natuurlijke plooivorming. Dit houdt in dat de stoel of bank zich naar uw lichaam vormt en de stof minder strak komt te staan.

De stof heeft ruimte nodig, zodat het schuim in de zitting zich kan vormen en u optimaal comfort biedt. Plooivorming is gebruikelijk en doet niets af aan de kwaliteit.

Platweefsels

De meest voorkomende weeftechniek bij meubelstoffen is platweefsel. Er zijn verschillende garens in de stof verwerkt waardoor deze stof zeer sterk is. Deze stofsoort biedt grote verscheidenheid in dessins. Dit type stof is wel gevoelig voor licht dus het is verstandig om hier rekening mee te houden voordat u de bank of stoel plaatst op een plek met veel zonlicht.

Verzorgingsadvies
Wekelijks stofzuigen met een speciaal mondstuk

Velours

Velours stoffen hebben een zachte grip en een rijke, volle uitstraling. Hofstede Raanhuis velours stoffen zijn bijzonder sterk, gemakkelijk in onderhoud en stijlvast. De vezeluiteinden zijn veelal 100% synthetisch. 

Verzorgingsadvies
Wekelijks stofzuigen met een speciaal mondstuk. Altijd met de vleug mee behandelen.

Microvezels

Microvezel heeft de uitstraling van suede en voelt zacht en comfortabel aan. Het is een stevige en slijtvaste stof geweven van vezels en 100% synthetisch.

Verzorgingsadvies
Wekelijks stofzuigen met een speciaal mondstuk. Altijd met de vleug mee behandelen.

Houten meubelen

Algemene onderhoudstips
 • Neem op hout gemorste vloeistoffen direct op. 
 • Hout reageert slecht op veel ‘nattigheid’ bij de schoonmaak. Stof het hout daarom regelmatig af met een droge, zachte handdoek.
 • Plaats nooit hete pannen, borden of natte glazen op uw houten meubelen, dit veroorzaakt kringen en/of vochtplekken die meestal niet meer (of moeilijk) te verwijderen zijn. Pas ook op met alcohol.
 • Wij adviseren u daarnaast om op uw houten meubelen onderzetters te gebruiken ter voorkoming van krassen, deuken, vocht- en brandplekken.
 • We raden u aan houten meubelen waterpas te plaatsen. Dit kan door het meubel te ‘stellen’. Dit voorkomt het scheefhangen van deuren en ongewenste belasting van verbindingen waardoor het hout extra gaat werken of beschadigt.
Eigenschappen hout

Verschillen in kleur, tekening en structuur geven het hout karakter. Ook noesten en kleine haarscheurtjes dragen daaraan bij. Hout is een levendig en ‘warm’ materiaal dat met het verstrijken van de jaren mooier wordt.

Ook massief hout is een levendig natuurproduct. Liefhebbers verkiezen massief hout omdat het vaak een mooiere ‘tekening’ heeft, maar het heeft wel de eigenschap dat het ‘werkt’.

Luchtvochtigheid

De ruimte waar uw meubel geplaatst wordt, heeft bij voorkeur een stabiele luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Als de lucht te droog is, is er een kans dat het hout krom trekt of dat er scheurvorming ontstaat. Om de luchtvochtigheid goed te houden, kunt u een luchtbevochtiger plaatsen of een waterbakje aan uw radiator hangen.

Temperatuur

De ideale temperatuur voor houten meubelen is tussen de 15 °C en 24 °. Airconditioners en zeer warm gestookte ruimtes kunnen een negatief effect hebben op het hout. Dit kan gaan werken waardoor lijmnaden verschuiven en hout hol of bol gaat staan. Plaats uw houten meubelen daarom niet te dicht bij een warmtebron (kachel, openhaard, of radiator).

Kleurvastheid

Hout verkleurt onder invloed van licht en lucht. Bij overmatige verkleuring is sterk zonlicht meestal de boosdoener. Het is daarom verstandig uw meubelen zo te plaatsen dat het zonlicht er niet te veel grip op krijgt.

Onderhoud

Stof uw meubels af met een droge, zachte en pluisvrije doek of met een swiffer. Eventueel kunt u ook een licht vochtige doek gebruiken voor regelmatig onderhoud. Gebruik geen schoonmaakmiddelen.