About

Meer dan 100 jaar vakmanschap

Binnenkijken Arnhem highlight

About

Hofstede Raanhuis. Meesterlijk Mooi.

Uniek design, precies zoals u het voor ogen hebt. Waar de maatwerkopties van een meubel normaal gesproken stoppen, gaat Hofstede Raanhuis een stap verder.

We leveren atelierwerk. Karaktervolle meubelen waar u nooit op uitgekeken raakt. Hoogstaande kwaliteit, mooie details, ambacht zoals het hoort en perfect comfort. 

Echt maatwerk is onze passie. Dat is Hofstede Raanhuis

Het ontstaan van Hofstede Raanhuis

1913
Hofstede Raanhuis kent zijn oorsprong uit 1913 toen Raanhuis werd opgericht door meneer Raanhuis in Oosterbeek. In die tijd was er nog geen uitgebreide collectie zoals we die nu kennen. Veel mensen woonden sober en hadden nog geen bankstel of luxe fauteuil. Deze werden pas na de Tweede Wereldoorlog aan onze collectie toegevoegd. De ambachtslieden in dienst waren schrijnwerkers, experts in het maken van houten meubelen zoals kasten en tafels.
1940-1945
Raanhuis heeft een belangrijke rol gespeeld in de oorlogsgeschiedenis. Familie Raanhuis heeft Joodse onderduikers in de fabriek schuilgehouden. Vanwege deze heldendaad mag Raanhuis sindsdien het beschermde Airborne logo gebruiken. Een belangrijke toekenning vanuit de Joodse gemeenschap.
1955
In 1955 wordt ook Hofstede in Oosterbeek opgericht. Een meubelfabriek gespecialiseerd in moderne zitmeubels waarbij zitcomfort altijd voorop heeft gestaan.
1976
Hofstede verhuist van Oosterbeek naar Renkum, aan de zuidrand van de Veluwe. De locatie aan de Energieweg waar onze huidige meubelfabriek nog altijd gevestigd is.
2010
Hofstede en Raanhuis worden samengevoegd tot één bedrijf om zo een totaalconcept te kunnen bieden. De samenstelling van het klassieke Raanhuis, expert op het gebied van houtcollectie, en het tijdloze Hofstede met haar expertise in zitmeubelen zorgt voor een prachtige combinatie.
2023
Hofstede Raanhuis in een nieuw jasje. Een nieuwe uitstraling, maar met een rijke geschiedenis. De vakmensen hebben het ambacht doorgegeven van generatie op generatie. En dat zie je terug in de prachtige collecties die tot op de dag van vandaag ontwikkeld worden door Hofstede Raanhuis.
home

Inspiratie in uw mailbox

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe collecties, blogs en andere updates? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik blijf graag op de hoogte