MODELwoning groothuis bouw emmeloord

Naast het bedrijf van Groothuis Bouw in Emmeloord bouwden deze conceptdenkers drie modelwoningen naast de A6. Tijdens een bezoek aan deze woningen kan de klant rustig de ruimte en de sfeer op zich laten inwerken. Groothuis staat voor hoge bouwkwaliteit in combinatie met scherpe prijzen. Groothuis gaf Hofstede Raanhuis de opdracht om een ruimtelijk en huiselijk gevoel te creëren in een van deze drie woningen.

Stoere materialen en warme kleuren

De keuken (van Intermat Mijdrecht) wordt verlicht door spots van Zuiver. De bollampen boven de eettafel zijn van LaForma. De ranke eetkamertafel in de warme houtkleur Burley Brown komt uit de collectie Avalé. Aan de tafel staan Capri eetkamerstoelen.

In de hoek achter de tafel is een op maat gemaakt bureau uit Cuadro collectie verwerkt, eveneens in de kleur Burley Brown.

huiselijke sfeer door vriendelijke materialen

Als eerste is de styliste aan de slag gegaan met een kleurenpalet. In de basis is gebruik gemaakt van neutrale en rustige non-kleuren voor een ruimtelijk gevoel. De huiselijke sfeer wordt voornamelijk gecreëerd door het materiaalgebruik: verschillende soorten hout in warme tinten zorgen voor een behaaglijk gevoel.

matte wol en glanzende velours

De royale bank komt uit ons modulesysteem Basso. Let vooral op de ranke poten in combinatie met robuuste armleuningen, een prachtig contrast! De Lizz fauteuils zijn uitgevoerd in de stof Genua: een mooie rijke velours. Het Cuadro-dressoir achter de bank en het hangende dressoir aan de andere zijde van de woonkamer zijn uitgevoerd in de kleur Cacao. Grote en kleine ronde hockers in matte wol en glanzende velours fungeren als praktische bijzetters.

relaxen op niveau

In de loungehoek plaatsen wij een op maat gemaakt tv-meubel met daarin een Cuadro werkblad in de kleur grey oil. Het Cuadro dressoir en wandplank zijn eveneens uitgevoerd grey oil. De fauteuils komen uit de Panamera-collectie.

OUde meesters nieuwe stijl 

Maatwerk meubelen van Hofstede Raanhuis, de raambekleding van Jasno en karpetten van Marco Marknesse. Het overgrote deel aan verlichting is van Luux licht uit Beneden Leeuwen. De canvasdoeken met werken van oude meesters uit het Rijks zijn op verschillende maten canvasdoek afgedrukt en versterken de sfeer.